Ons verhaal

Begin december 2013.
We wonen nu 2,5 jaar in ons huurappartement en beslissen dat het tijd is om ons eigen stekje te zoeken. We denken na over wat we willen, maken een wij-willen-een-huis-kopen checklist op (dat later na elk huisbezoek zal dienen als graadmeter) en onze zoektocht is begonnen. Het objectief? Een huis met iets of wat karakter, voldoende verbouwpotentieel, een aardig stukje tuin en gelegen in het Land van Waas.

December 2014.
We zijn een jaar later en onze zoektocht loopt moeizamer dan verwacht. We bezochten afgelopen jaar 10 huizen en we deden een bod op een leuk huis. (Waar we dan jammer genoeg toch net naast grepen.) We overwegen om te beginnen zoeken naar een kleine rijwoning maar beseffen dat we zo’n tussenstap eigenlijk niet zien zitten. We zetten onze zoektocht verder, geduld is een schone deugd.

4 december 2015.
Weer een jaar later. Na lange tijd stilte (slechts 2 huizen op een jaar tijd bezocht) op de immosites staat er eindelijk weer een huis te koop dat in aanmerking komt. We gaan kijken en hoewel we niet meteen laaiend enthousiast zijn, overwegen we toch een bod. Het huis heeft teveel potentieel om zomaar te laten passeren.

5 december 2015.
Spannend: We doen een bod op het huis! Het huis heeft potentieel: het is goed gelegen, heeft een mooi stukje grond, het lijkt ons goed gebouwd te zijn geweest en dat alles voor een redelijke prijs.

17 december 2015.
Intussen zijn we vele telefoontjes later, en we doen vandaag doen we ons derde (en laatste) bod op het huis. We zeggen nog tegen elkaar dat het deze keer wel eens prijs zou kunnen zijn… En checken toch nog even of we er zeker van zijn. 😉

18 december 2015.
Het verlossende telefoontje: ons bod is aanvaard. Onze reactie gaat niet, zoals we altijd dachten, gepaard met het openen van een fles cava en het opbellen van onze familie en vrienden. In plaats daarvan zitten we er een beetje verdwaasd bij in de zetel. We weten niet goed hoe we moeten reageren, we zijn vooral erg verbaasd dat onze zoektocht nu blijkbaar opeens voorbij is. We zijn wel blij, maar tegelijk denken we ook: Is dit het dan? Stilaan begon die zoektocht ook wel iets te hebben…

18 januari 2016.
We tekenen vandaag eindelijk (na een maand wachten door de kerstvakantie) de compromis. We zetten onze kribbel onder een heleboel papieren. Shit just got real, zeggen ze dan. Nu kunnen we er écht niet meer onderuit!

11 mei 2016.
Vandaag is D-day: de lening en alle andere paperassen zijn geregeld, we tekenen de akte en krijgen de sleutel. We zien na 4 maand eindelijk nog eens ons huis en euhm.. we zijn eigenlijk niet laaiend enthousiast. Twijfel en veel vragen overvallen ons en we lopen rond met een knoop in de maag. Zo hadden we ons dit moment niet voorgesteld… Hebben we te snel gekocht?

2 juni 2016.
Ons gevoel van twijfel is intussen voorbijgewaaid en stilaan krijgt ons droomhuis wat meer vorm in de vorm van een inspiratiebord, eerste ruwe schetsen en het vooruitzicht dat we eindelijk aan onze verbouwing kunnen gaan beginnen. Vandaag gaat de blog live en zijn we officieel van het twijfel-stadium geëvolueerd naar het komaan-we-doen-dees-gewoon-stadium. Let’s go!!!

Advertenties

Een gedachte over “Ons verhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s